Welke camera heb ik nodig? 

Je kunt deelnemen aan een cursus met een spiegelreflexcamera of een systeemcamera. Mocht je die niet hebben maar je wilt toch deelnemen aan een cursus dan kun je van mij een spiegelreflexcamera huren voor 30 euro, die mag je dan gedurende de hele basiscursus houden. 

Waarom een cursus bij ISzO?

Het leuke van een cursus bij ISzO is dat je goed begeleidt wordt bij het maken van foto's doordat de groepen klein zijn is en er veel aandacht is voor iedereen. Daarom is gerichte aansturing op wat voor jou goed is  mogelijk. Je krijgt theorie in de les en in de cursusmap maar er is ook veel tijd om te fotograferen. De locatie is daar uitermate geschikt voor. Het bevindt zich in een oud klooster en eromheen ligt een park, vijver en bos. 

Doordat je met elkaar aan de slag gaat en elkaar gedurende de cursus beter leert kennen is het ook echt gezellig. We bespreken altijd de foto's met elkaar die je thuis hebt gemaakt en dat is heel leerzaam. De opdrachten zijn afwisselend en duidelijk gericht op de techniek die je ermee leert. Daarnaast ben je vrij in de keuze van je onderwerp. In de verdiepingscursus wordt dat steeds meer en zal je ook steeds meer ontdekken wat jouw stijl is.

Wat ISzO Fotografiecursus onderscheidt van andere fotografiecursussen is dat je in deze cursus verder mag mag dan alleen de standaard plaatjes. Je leert het 'perfecte plaatje' maken maar dat is niet het einddoel. Er zijn tenslotte al zoveel perfecte plaatjes. Het is juist leuk om een stap verder te gaan, eens niet de regels van de compositie te volgen of de juiste scherpte-diepte toe te passen. Experimenteer en ontdek wat jij leuk vindt. En zodra het niet meer alleen om de juiste techniek gaat is het extra belangrijk om wel een goed concept te hebben, een thema, een plan. Fotografie is een heel krachtig medium en om die beeldtaal goed te beheersen is een kunst. Het maakt dat jij je als fotograaf kunt onderscheiden!
Zie 'k je op de cursus? Van harte welkom!

Voor wie is de cursus?

Iedereen vanaf 16 jaar mag meedoen! Misschien weet je al zeker dat fotografie iets voor je is en heb je altijd al een fotografiecursus willen doen. Of misschien weet je eigenlijk niet of fotografie wel iets voor je is maar wil je het gewoon eens proberen. Iedereen is welkom!

Nieuwsbrief lezen? Klik hieronder voor de nieuwsbrief van februari 2024

In de media

Hier vind je de link naar een artikel in De Stad Amersfoort over de cursussen