De cursussen fotografie

ISzO Fotografiecursus basis Amersfoort

ISzO Fotografiecursus basis                  6 lessen


In deze cursus leer je alles over je camera en over diafragma, sluitertijd en compositie. Je gaat tijdens de les al met opdrachten aan de slag, je krijgt opdrachten voor thuis mee en natuurlijk bespreken we de foto's met elkaar. Elke week krijg je weer een nieuw stuk theorie erbij.

De cursus overdag bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur en kost 185 euro. De groep bestaat uit 4-6 deelnemers en je krijgt een eigen cursusmap. Tijd: maandag, woensdag, vrijdag of zaterdag van 10:00 tot 12:30 of van 14:00 tot 16:30.

De cursus ´s avonds bestaat uit 7 lessen van 2 uur en kost 200 euro. De groep bestaat uit 4-6 deelnemers en je krijgt een eigen cursusmap. Tijd: maandag-, dinsdag- of donderdagavond van 19:15 tot 21:15.

Geef bij je aanmelding aan op welke dagen je zou kunnen, de cursus start zodra er een groepje van vier cursisten is.

De eerstvolgende cursussen starten (bij voldoende aanmeldingen) eind januari op de donderdagavond en de woensdagmiddag.

ISzO Fotografiecursus Amersfoort

ISzO Fotografiecursus verdiepend      6 lessen


In deze cursus ga je je eigen stijl verder ontwikkelen en leer je een goed concept te maken en te werken rondom een thema. Je gaat scherptediepte en sluitertijd verder uitwerken, aan de slag met een eigen project en jullie krijgen les in landschapsfotografie, reportage en portretfotografie. De lessen zijn om de week zodat je voldoende tijd hebt om jezelf te ontwikkelen.

In aansluiting op of tijdens deze cursus kun je ook 1 of meerdere modules volgen, scroll naar beneden voor de drie modules die ik op dit moment aanbied.

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur en kost 185 euro. De groep bestaat uit 4-6 deelnemers en je krijgt een eigen cursusmap. 

Tijd: maandag, woensdag, vrijdag of zaterdag. 

Eerstvolgende cursussen: start woensdagochtend 24 januari (nog 1 plekje vrij), start dinsdagavond 30 januari (nog 2 plekjes vrij).

ISzO Smartphone fotografiecursus       4 lessen


Leer in vier lessen betere foto´s maken met je smartphone! Je telefoon is waarschijnlijk je meest gebruikte camera en hoe leuk is het dan om hier goed mee te leren fotograferen! Je leert in deze cursus wat je allemaal kan met de camera van je telefoon (en wat niet), je leert alles over compositie en standpunt, over lichtgebruik en we gaan zelfs met het maken van portretfoto's aan de slag. Ik geef je ook uitleg en tips over het gebruik van fotografie apps. Tijdens de les krijg je opdrachten en ook voor thuis krijg je een opdracht om mee aan de slag te gaan. Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je op en geef aan op welke dagen je zou kunnen.

Vier lessen van 2  uur 
Groep van 4 tot 6 personen
Tijd: ma - za overdag of 's avonds. Kosten: 135 euro.

Eerstvolgende cursus: zaterdag van 14:30 tot 16:30. Data: 3 februari - 10 februari - 2 maart - 9 maart

NB je kunt een smartphone cursus ook boeken als bedrijfs- of vrienduitje! Op een dag of dagdeel.

Nog meer cursussen van ISzO Fotografiecursus

Abstracte fotografie

Deze cursus bied ik aan voor iedereen met een camera, dus ook als dat jouw smartphone camera is! We gaan vooral 'spelen' met materiaal en licht en ontdekken hoe je met vorm, kleur en lichtspel een verrassende foto kan maken. Geen (of weinig) theorie en vooral lekker doen. Het zijn vier lessen van 2 uur en elke les gaan we met ander materiaal aan de slag, zowel binnen als buiten. We maken prints van jouw beste foto's zodat je jouw kunstwerkjes thuis aan de muur kunt hangen! 

Vier lessen van 2 uur. Elke twee weken.

Prijs: Nu in de aanbieding: ipv165 euro, 115 euro! (inclusief materiaal gebruik en prints)

Dag: in overleg, geef bij je aanmelding aan welke dagen je zou kunnen.

Smartphone 2

Dit is de verdiepingscursus voor smartphone fotografie. Voor iedereen die het leuk vindt om verder te gaan in het fotograferen met de smartphone. Je gaat gerichter met één onderwerp aan de slag en ik neem je mee in hoe je een interessante serie van foto's kunt maken rondom een onderwerp. We gaan ook in op een stukje beeldtaal. Hoe breng je met fotografie over wat je wilt vertellen. Het zijn vier lessen en in elk geval komen de volgende onderwerpen aan bod: stilleven, stad, portret en natuur. Je krijgt weer leuke, inhoudelijke opdrachten mee voor thuis die we bespreken in de les.

Vier lessen van 2 uur. Elke twee weken.

Prijs: 135 euro

Dag: in overleg, geef bij je aanmelding aan welke dagen je zou kunnen.


Contemplatieve fotografie

Contemplatieve fotografie gaat over met aandacht naar je omgeving kijken. Beschouwend aanwezig zijn op de plek waar je bent. Het woord contemplatief hoort vooral bij kloosterordes, waarbij men een contemplatief leven leidt. De prachtige plek van het Eemklooster nodigt uit om ook op deze manier met fotografie bezig te zijn. Het worden meditatieve momenten waarin je de waan van de dag even kunt loslaten en opgaan in de stilte van het klooster en de kloostertuin. Vanuit die stilte zal je oog vallen op dat wat jou nog niet eerder opgevallen was en daar komt het moment dat je jouw camera erbij kunt pakken. Je kunt meedoen met alle soorten camera's (dus ook smartphone). 

Vier lessen van twee uur. Elke week. 

Prijs: 135 euro

Dag: in overleg, geef bij je aanmelding aan welke dagen je zou kunnen.

Drie modules die je kunt volgen na de basis- of verdiepingscursus...

cursus reportageflitser flitser amersfoort

Fotograferen met je reportageflitser

3 lessen
In deze module leer ik je alles over je reportage flitser en wat je hiermee kunt en hoe leuk het eigenlijk is om deze te gebruiken! Je hebt voor deze cursus een reportageflitser nodig. In de les krijg je theorie, we gaan oefenen en je krijgt een opdracht mee voor thuis. 

Deze module bestaat uit 3 lessen van 2 uur en kost 95 euro. De groep bestaat uit 4 - 6 deelnemers. De dag is in overleg, je kunt je aanmelden en aangeven welke dag voor jou uitkomt.


cursus fotobewerking amersfoort photoshop luminar

Fotobewerking

3 lessen

In deze module ga je aan de slag met het bewerken van je foto's nadat je deze in RAW hebt geschoten. Je leert vooral goed werken met de RAW converter en een aantal eenvoudige toepassingen in een bewerkingsprogramma. Je neemt je eigen laptop mee met daarop een bewerkings-programma (bijvoorbeeld Photoshop Elements, Luminar, Affinity Photo,...). Er is eventueel ook een laptop beschikbaar. 

Deze module bestaat uit 3 lessen van 2 uur en kost 95 euro. De groep bestaat uit 4 - 6 deelnemers. De dag is in overleg, deze module kan ook 's avonds gegeven worden. Geef aan op welke dag en tijdstip je zou kunnen wanneer je je wilt aanmelden.

Eerstvolgende cursus: dinsdag 9 januari van 19 tot 21, dinsdag 16 januari van 19 tot 21, maandag 29 januari van 19 tot 21. Nog twee plekjes vrij.

cursus studio fotografie amersfoort flitsers studioflitsers

Studiofotografie

3 lessen
In deze module leer ik je werken met studio flitsers en gaan jullie hiermee oefenen. Je leert werken met meerdere flitsers en we gaan oefenen met het uitlichten van producten en met portret. Wanneer je deze module volgt kun je vervolgens ook in overleg mijn studio huren. Zo kun je ook met je eigen projecten aan de slag in een professionele studio. 

Deze module bestaat uit 3 lessen van 2 uur en kost 135 euro. Er is plaats voor twee deelnemers. De dag is in overleg, deze module kan ook 's avonds plaatsvinden. Geef bij je aanmelding aan op welke dag en op welk tijdstip je zou kunnen.

En nog meer leuke ISzO Fotografiecursussen...

Privéles basis fotografie

Ik geef ook privélessen. In vijf lessen leer ik je de basis van fotografie. Je leert werken met je camera en hoe je goede foto's maakt. Diafragma, sluitertijd, iso, standpunt, compositie en licht komen aan bod. De lessen duren een uur en je krijgt een cursusmap waarin je alle informatie nog eens na kunt lezen.

Je krijgt opdrachten mee voor thuis, die we de volgende les samen bespreken. 

Welkom!

Dag: in overleg
Tijd: 5 lessen van 1 uur
Kosten: 300 euro

ISzO Foto coaching

Vind je het fijn wanneer iemand eens meekijkt naar jouw foto's? Je kunt bij mij terecht voor een persoonlijke afspraak waarin we helemaal inzoomen op jouw fotografie. Je kunt je werk laten zien, je vragen stellen en in een gesprek help ik je verder met focus vinden in je fotografie, technische tips en ideeën om mee aan de slag te gaan. Een afspraak duurt ongeveer 45 minuten en je kunt een losse afspraak boeken of een 'pakket'. 

Dag: in overleg
Individueel
Kosten:
- losse afspraak: 50 euro
- 3 afspraken: 140 euro
- 6 afspraken: 270 euro

Fotogroep ISzO

Heb je de verdiepingscursus afgerond of ben je al langer op weg met fotografie en vind je het leuk om op maandelijkse basis in een groep foto´s te bespreken dan kun je je aanmelden voor fotogroep ISzO. Eens per maand komen we samen met een groep van 4 tot 8 personen en bespreken we samen de foto´s die jullie gemaakt hebben. Het is vaak heel zinvol om de reacties van anderen op je foto´s te horen en door er samen over te praten helpt het jou weer verder. Mocht je het leuk vinden om ook nog opdrachten te maken, dan kan ik je de keus geven uit een aantal verschillende opdrachten. 

Je koopt een strippenkaart van 6 bijeenkomsten voor 125 euro. De strippenkaart is 8 maanden geldig.

De groep komt elke laatste vrijdag van de maand of elke laatste woensdag van de maand samen. Instromen kan op elk moment.

Er zijn ook eendaagse cursussen bij ISzO Fotografiecursus....

cursus avondfotografie amersfoort

ISzO Fotografiecursus eendaags Avondfotografie

Avondfotografie biedt veel mogelijkheden voor sfeervolle beelden. In deze workshop gaan we in de binnenstad van Amersfoort aan de slag met het maken van foto's. Ik geef een korte inleiding en dan gaan jullie vooral zelf ontdekken welke instellingen het beste werken voor de foto die je wilt maken. We werken in het 'blauwe uurtje'. Voor deze workshop heb je de basiskennis van fotografie nodig. En een spiegelreflex- of systeemcamera en statief.

Dag: maandag 11 december 2023 van 16:15 tot 18:00
en zondag 17 december 2023 van 16:15 tot 18:00.
Groep van 4 tot 6 personen.
Kosten: 35 euro


ISzO Fotografiecursus eendaags Portret

Waar let je op bij het maken van een goede portretfoto? Licht, diafragma, standpunt, het speelt allemaal een belangrijke rol. Deze dag leer ik je de techniek (zowel met flitslicht als available light), denken we na over een goede aanpak en gaan we natuurlijk aan de slag met elkaar op de foto zetten! Voor deze cursus heb je de basiskennis van fotografie nodig. 

Dag: in overleg.
Groep van 4 tot 6 personen.
Kosten: 55 euro (incl lunch) 

cursus landschapsfotografie amersfoort

ISzO Fotografiecursus eendaags Landschap

Bij landschapsfotografie is het moment van de dag heel belangrijk maar ook de benadering die je kiest. Dit maakt dat je gerichter gaat fotograferen en dat jouw serie foto's zich gaat onderscheiden van andere fotografen! Deze dag verdiepen we ons in landschapsfotografie en gaan we aan de slag met het maken van landschapsfoto's. We beginnen de ochtend in het Eemklooster en daarna gaan we naar de korte duinen  (met auto of fiets) om daar te gaan fotograferen. Voor deze cursus heb je de basiskennis van fotografie nodig.

Dag: in overleg.
Groep van 4 tot 6 personen.
Kosten: 55 euro (incl lunch)