De cursussen fotografie

ISzO Fotografiecursus basis Amersfoort

ISzO Fotografiecursus basis 6 lessen


In deze cursus leer je alles over je camera en over diafragma, sluitertijd en compositie. Je gaat tijdens de les al met opdrachten aan de slag, je krijgt opdrachten voor thuis mee en natuurlijk bespreken we de foto's met elkaar. Elke les krijg je er weer een nieuw stuk theorie erbij. De belangrijkste onderwerpen die aan bod komen zijn: de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd, iso), scherpte-diepte, scherpstellen, standpunt, compositie en licht.

De cursus overdag bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur en kost 215 euro. De groep bestaat uit 4-6 deelnemers en je krijgt een eigen cursusmap. 

De cursus ´s avonds bestaat uit 7 lessen van 2 uur en kost 235 euro. De groep bestaat uit 4-6 deelnemers en je krijgt een eigen cursusmap. 

De eerstvolgende cursussen starten op donderdagavond in september (nog genoeg plek) en op zaterdagochtend eind september (nog 1 plekje vrij) en op woensdagochtend eind september (nog genoeg plek).

Data donderdagavonden: 5 sept - 19 sept - 3 okt - 17 okt - 7 nov - 21 nov - 12 dec
Data zaterdagen: 28 sept - 12 okt - 26 okt - 9 nov - 16 nov - 30 nov.
Data woensdagochtenden: 25 sept - 2 okt - 16 okt - 13 nov - 27 nov - 11 dec

ISzO Fotografiecursus Amersfoort

ISzO Fotografiecursus verdiepend 6 lessen


In deze cursus ga je je eigen stijl verder ontwikkelen en leer je een goed concept te maken en te werken rondom een thema. Je gaat aan de slag met een eigen project en je krijgt les in landschapsfotografie, reportage, portretfotografie en beweging. Ook leer je hoe je een goede serie maakt. Meerdere foto's rondom 1 onderwerp of thema. De lessen zijn om de week zodat je voldoende tijd hebt voor de opdrachten. 

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur (in de avond 2 uur) en kost 215 euro. De groep bestaat uit 4-6 deelnemers en je krijgt een eigen cursusmap. 

De eerstvolgende cursussen starten op  woensdagochtend in september en op maandagavond in september.

Data woensdagochtenden: 
18 sept - 9  okt - 23 okt - 6 nov - 20 nov- 4 dec
Data maandagavonden: 9 sept - 23 sept - 7 okt - 21 okt - 4 nov - 18 nov

smartphone fotografiecursus amersfoort bedrijfsuitje smartphone fotografie workshop amersfoort

ISzO Smartphone fotografiecursus 4 lessen


Leer in vier lessen betere foto´s maken met je smartphone! Je telefoon is waarschijnlijk je meest gebruikte camera en hoe leuk is het dan om hier goed mee te leren fotograferen! Je leert in deze cursus wat je allemaal kan met de camera van je telefoon (en wat niet), je leert alles over compositie en standpunt, over lichtgebruik en we gaan zelfs met het maken van portretfoto's aan de slag. Ik geef je ook uitleg en tips over het gebruik van fotografie apps. Tijdens de les krijg je opdrachten en ook voor thuis krijg je een opdracht om mee aan de slag te gaan. 

Vier lessen van 2  uur 
Groep van 4 tot 6 personen
Tijd: ma - za overdag of 's avonds. Kosten: 150 euro.

Eerstvolgende cursus: 
vrijdag van 10:30 tot 12:30. 

Data vrijdagen: 13 sept - 27 sept - 11 okt - 25 okt

NB
Je kunt ook een smartphone workshop boeken bijvoorbeeld als bedrijfsuitje, vrienden- of familie uitje. Zie hieronder bij 'workshop smartphone fotografie'.

Zaterdag 14 september is het open dag bij ISzO Fotografiecursus. Welkom tussen 10:00 en 16:00 op het Eemklooster in Amersfoort!  Binnenkort meer info hierover.

Nog meer cursussen van ISzO Fotografiecursus

workshop abstracte fotografie

Abstracte fotografie

Deze cursus bied ik aan voor iedereen met een camera, dus ook als dat jouw smartphone camera is! We gaan vooral 'spelen' met materiaal en licht en ontdekken hoe je met vorm, kleur en lichtspel een verrassende foto kan maken. Geen (of weinig) theorie en vooral lekker doen. Het zijn vier lessen van 2 uur en elke les gaan we met ander materiaal of een andere insteek aan de slag, zowel binnen als buiten. We maken prints van jouw beste foto's zodat je jouw kunstwerkjes thuis aan de muur kunt hangen! 

Vier lessen van 2 uur. Elke twee weken. Max 4 personen.

Prijs: 165 euro (inclusief materiaal gebruik en prints)

Eerstvolgende cursus:
Dinsdagmiddag van 14:00 tot 16:00. Data:
27 aug - 10 sept - 24 sept - 8 okt

workshop dans en fotografie

Workshop De beleving verbeelden

Deze workshop organiseer ik samen met Carin Rijpkema en is een combinatie van fotografie en dans. In de ochtend zijn we bezig met bewegingsonderzoek en in de middag ga je met jouw maatje in een fotoshoot vastleggen wat er in beweging is geëxploreerd. Dus heb je iets met beeld en verbeelden dan is deze workshop zeker iets voor jou! Aan het einde van de dag ben je een hele ervaring rijker, heb je van jouw maatje een serie foto's op een bijzondere locatie en de mooiste in kleurenprint ontvangen. Je hebt een camera nodig maar fotografeer jij altijd met je mobiel, ben je ook welkom om mee te doen. Je hebt deze workshop 2 rollen, zowel fotograaf als beweger.  

Zondag 11 augustus van 10:30 tot 17:00

Prijs: 110 euro

teamuitje smartphone fotografie workshop

Workshop smartphone fotografie

Wil jij voor je collega's, vrienden of familie een leuk uitje organiseren? Boek dan een smartphone fotografieworkshop! Een workshop van 3 uur waarin je tips krijgt voor het fotograferen met je smartphone, de basis van fotografie leert en waarin je met leuke opdrachten aan de slag gaat. Hoe meet je licht en hoe pas je dit aan, hoe maak je foto's met scherpte en onscherpte, hoe maak je een goede compositie, hoe neem je een verrassend standpunt in en hoe maak je een goede portretfoto? Telkens een stukje uitleg, oefenen en nabespreken van de foto's. De workshop is inclusief koffie, thee, fris en wat lekkers. Welkom op het prachtige Eemklooster!

Voor groepen van 4 t/m 20 personen. Datum in overleg. Prijs groep 4 t/m 8 personen: 350 euro. Prijs groep 9 t/m 20 personen: 500 euro.


Er zijn ook eendaagse cursussen bij ISzO Fotografiecursus....

avondfotografie workshop amersfoort

ISzO Fotografiecursus eendaags Avondfotografie

Avondfotografie biedt veel mogelijkheden voor sfeervolle beelden. In deze workshop gaan we in de binnenstad van Amersfoort aan de slag met het maken van foto's. Ik geef een korte inleiding en dan gaan jullie vooral zelf ontdekken welke instellingen het beste werken voor de foto die je wilt maken. We werken in het 'blauwe uurtje'. Voor deze workshop heb je de basiskennis van fotografie nodig. En een spiegelreflex- of systeemcamera en statief.

Donderdag 4 juli van 21:50 tot 23:30.
Zondag 8 september van 20:00 tot 21:45.
Groep van 4 tot 6 personen.
Kosten: 35 euro

ISzO Fotografiecursus eendaags Portret

Waar let je op bij het maken van een goede portretfoto? Licht, diafragma, standpunt, het speelt allemaal een belangrijke rol. Deze dag leer ik je de techniek (zowel met flitslicht als available light), denken we na over een goede aanpak en ga je natuurlijk portretfoto's maken. Je regelt voor deze dag je eigen 'model' (vriendin, broer, moeder, buurvrouw, kind,...) die mag er vanaf het begin bij zijn of 1,5 uur na de start. Voor deze cursus heb je de basiskennis van fotografie nodig. 

Dag: 24 augustus. Tijd: van 10:00 tot 16:00.
Groep van 4 tot 6 personen. 
Kosten: 65 euro (incl lunch) 

ISzO Fotografiecursus eendaags Landschap

Bij landschapsfotografie is het moment van de dag heel belangrijk maar ook de benadering die je kiest. Dit maakt dat je gerichter gaat fotograferen en dat jouw serie foto's zich gaat onderscheiden van andere fotografen! Deze dag verdiepen we ons in landschapsfotografie en gaan we aan de slag met het maken van landschapsfoto's. We beginnen de ochtend in het Eemklooster en daarna gaan we naar de Soestduinen om daar te gaan fotograferen. Voor deze cursus heb je de basiskennis van fotografie nodig.

Dag: vrijdag 16 augustus van 10:00 tot 16:00 en zondag 10 november van 10:00 tot 16:00.
Groep van 4 tot 6 personen.
Kosten: 85 euro (incl lunch)

Cursussen voor als je de basis al te pakken hebt...

cursus reportageflitser flitser amersfoort

Fotograferen met je reportageflitser

3 lessen
In deze cursus leer ik je alles over je reportage flitser en wat je hiermee kunt en hoe leuk het eigenlijk is om deze te gebruiken! Je hebt voor deze cursus een reportageflitser/ speed light flitser nodig. En een afstandsbediening voor je flitser is ook een goed idee. In de les krijg je theorie, we gaan oefenen en je krijgt een opdracht mee voor thuis. 

Deze cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur en kost 95 euro. De groep bestaat uit 4 - 6 deelnemers. 

Eerstvolgende cursus: vrijdagochtend 14:00 - 16:00.
Data: 6 sept - 20 sept - 4 okt

cursus fotobewerking amersfoort photoshop elements

Fotobewerking

3 lessen

In deze cursusga je aan de slag met het bewerken van je foto's nadat je deze in RAW hebt geschoten. Je leert vooral goed werken met de RAW converter en een aantal eenvoudige toepassingen in een bewerkingsprogramma. Je neemt je eigen laptop mee met daarop een bewerkings-programma (bijvoorbeeld Photoshop Elements, Luminar, Affinity Photo,...). Er is eventueel ook een laptop beschikbaar. 

Deze cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur en kost 95 euro. De groep bestaat uit 4 - 6 deelnemers. 

Eerstvolgende cursus (nog twee plekjes vrij)
vrijdagochtend 10:30 - 12:30
Data: 6 sept - 20 sept - 4 okt

Smartphone fotografie 2

4 lessen
De verdiepingscursus voor smartphone fotografie. Voor iedereen die het leuk vindt om verder te gaan in het fotograferen met de smartphone. Je gaat gerichter met één onderwerp aan de slag en ik neem je mee in hoe je een interessante serie van foto's kunt maken rondom een onderwerp. We gaan ook in op een stukje beeldtaal. Hoe breng je met fotografie over wat je wilt vertellen. Het zijn vier lessen en in elk geval komen de volgende onderwerpen aan bod: stilleven, stad, portret en natuur. Je krijgt weer leuke opdrachten mee voor thuis en de cursus is één keer in de twee weken. 

Deze cursus bestaat uit vier lessen van 2 uur en kost 150 euro. De groep bestaat uit 4- 6 deelnemers.

Eerstvolgende cursus: zaterdagmiddag 14:00 tot 16:00. Data: 12 okt - 26 okt - 9 nov - 30 nov

En nog meer leuke ISzO Fotografiecursussen...

priveles fotografie amersfoort

Privéles basis fotografie

Ik geef ook privélessen. In vijf lessen leer ik je de basis van fotografie. Je leert werken met je camera en hoe je goede foto's maakt. Diafragma, sluitertijd, iso, standpunt, compositie en licht komen aan bod. De lessen duren een uur en je krijgt een cursusmap waarin je alle informatie nog eens na kunt lezen.

Je krijgt opdrachten mee voor thuis, die we de volgende les samen bespreken. 

Welkom!

Dag: in overleg
Tijd: 5 lessen van 1 uur
Kosten: 300 euro

fotocoaching amersfoort

ISzO Foto coaching

Vind je het fijn wanneer iemand eens meekijkt naar jouw foto's? Je kunt bij mij terecht voor een persoonlijke afspraak waarin we helemaal inzoomen op jouw fotografie. Je kunt je werk laten zien, je vragen stellen en in een gesprek help ik je verder met focus vinden in je fotografie, technische tips en ideeën om mee aan de slag te gaan. Een afspraak duurt ongeveer 45 minuten en je kunt een losse afspraak boeken of een 'pakket'. 

Dag: in overleg
Individueel
Kosten:
- losse afspraak: 50 euro
- 3 afspraken: 140 euro
- 6 afspraken: 270 euro

Fotogroep ISzO

Heb je de verdiepingscursus afgerond of ben je al langer op weg met fotografie en vind je het leuk om op maandelijkse basis in een groep foto´s te bespreken dan kun je je aanmelden voor fotogroep ISzO. Eens per maand komen we samen met een groep van 4 tot 8 personen en bespreken we samen de foto´s die jullie gemaakt hebben. Het is vaak heel zinvol om de reacties van anderen op je foto´s te horen en door er samen over te praten helpt het jou weer verder. Mocht je het leuk vinden om ook nog opdrachten te maken, dan kan ik je de keus geven uit een aantal verschillende opdrachten. 

Je koopt een strippenkaart van 6 bijeenkomsten voor 125 euro. De strippenkaart is 8 maanden geldig.

De groep komt elke laatste vrijdag van de maand of elke laatste woensdag van de maand samen. Instromen kan op elk moment.