De cursussen fotografie

ISzO Fotografiecursus basis Amersfoort

ISzO Fotografiecursus basis                  6 lessen


In deze cursus leer je alles over je camera en over diafragma, sluitertijd en compositie. Je gaat tijdens de les al met opdrachten aan de slag, je krijgt opdrachten voor thuis mee en natuurlijk bespreken we de foto's met elkaar. Elke week krijg je weer een nieuw stuk theorie erbij.

De cursus overdag bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur en kost 185 euro. De groep bestaat uit 4-6 deelnemers en je krijgt een eigen cursusmap. Tijd: maandag, woensdag, vrijdag of zaterdag van 10:00 tot 12:30 of van 14:00 tot 16:30.

De cursus ´s avonds bestaat uit 7 lessen van 2 uur en kost 200 euro. De groep bestaat uit 4-6 deelnemers en je krijgt een eigen cursusmap. Tijd: maandag-, dinsdag- of donderdagavond van 19:15 tot 21:15.

De eerstvolgende cursus start op maandagavond      6 februari van 19:15 tot 21:15. Nog twee plekken vrij.

ISzO Fotografiecursus Amersfoort

ISzO Fotografiecursus verdiepend      6 lessen


In deze cursus ga je je eigen stijl verder ontwikkelen en leer je een goed concept te maken en te werken rondom een thema. Je gaat scherptediepte en sluitertijd verder uitwerken, aan de slag met een eigen project en jullie krijgen les in landschapsfotografie, reportage en portretfotografie. De lessen zijn om de week zodat je voldoende tijd hebt om jezelf te ontwikkelen.

In aansluiting op of tijdens deze cursus kun je ook 1 of meerdere modules volgen, scroll naar beneden voor de drie modules die ik op dit moment aanbied.

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur en kost 185 euro. De groep bestaat uit 4-6 deelnemers en je krijgt een eigen cursusmap. 

Tijd: maandag, woensdag, vrijdag of zaterdag. Overdag of 's avonds.

smartphonefotografie cursus amersfoort foto smartphone

 ISzO Smartphone fotografiecursus       4 lessen


Leer in vier lessen betere foto´s maken met je smartphone! Je telefoon is waarschijnlijk je meest gebruikte camera en hoe leuk is het dan om hier goed mee te leren fotograferen! Je leert in deze cursus wat je allemaal kan met de camera van je telefoon (en wat niet), je leert alles over compositie en standpunt, over lichtgebruik en we gaan zelfs met het maken van portretfoto's aan de slag. Ik geef je ook uitleg en tips over het gebruik van fotografie apps. Tijdens de les krijg je opdrachten en ook voor thuis krijg je een opdracht om mee aan de slag te gaan. Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je op en geef aan op welke dagen je zou kunnen.

Vier lessen van 2  uur 
Groep van 4 tot 6 personen
Tijd: ma - za overdag of 's avonds
Eerstvolgende cursus start op zaterdagmiddag 21 januari van 14:00 tot 16:00.
Kosten: 135 euro 

Drie modules die je kunt volgen na de basis- of verdiepingscursus...

cursus reportageflitser flitser amersfoort

Fotograferen met je reportageflitser

3 lessen
In deze module leer ik je alles over je reportage flitser en wat je hiermee kunt en hoe leuk het eigenlijk is om deze te gebruiken! Je hebt voor deze cursus een reportageflitser nodig. In de les krijg je theorie, we gaan oefenen en je krijgt een opdracht mee voor thuis. 

Deze module bestaat uit 3 lessen van 2 uur en kost 95 euro. De groep bestaat uit 4 - 6 deelnemers. De dag is in overleg, je kunt je aanmelden en aangeven welke dag voor jou uitkomt.


cursus fotobewerking amersfoort photoshop luminar

Fotobewerking

3 lessen

In deze module ga je aan de slag met het bewerken van je foto's nadat je deze in RAW hebt geschoten. Je leert vooral goed werken met de RAW converter en een aantal eenvoudige toepassingen in een bewerkingsprogramma. Je neemt je eigen laptop mee met daarop een bewerkings-programma (bijvoorbeeld Photoshop Elements, Luminar, Affinity Photo,...). Er is eventueel ook een laptop beschikbaar. 

Deze module bestaat uit 3 lessen van 2 uur en kost 95 euro. De groep bestaat uit 4 - 6 deelnemers. De dag is in overleg, deze module kan ook 's avonds gegeven worden. Geef aan op welke dag en tijdstip je zou kunnen wanneer je je wilt aanmelden.

De eerstvolgende cursus start 21 maart op dinsdagavond van 19:15 tot 21:15.

cursus studio fotografie amersfoort flitsers studioflitsers

Studiofotografie

3 lessen
In deze module leer ik je werken met studio flitsers en gaan jullie hiermee oefenen. Je leert werken met meerdere flitsers en we gaan oefenen met het uitlichten van producten en met portret. Wanneer je deze module volgt kun je vervolgens ook in overleg mijn studio huren. Zo kun je ook met je eigen projecten aan de slag in een professionele studio. 

Deze module bestaat uit 3 lessen van 2 uur en kost 135 euro. Er is plaats voor twee deelnemers. De dag is in overleg, deze module kan ook 's avonds plaatsvinden. Geef bij je aanmelding aan op welke dag en op welk tijdstip je zou kunnen.

Er zijn ook eendaagse cursussen bij ISzO Fotografiecursus....

cursus avondfotografie amersfoort

ISzO Fotografiecursus eendaags Avondfotografie

Avondfotografie biedt veel mogelijkheden voor sfeervolle beelden. In deze cursus gaan we op locatie aan de slag met het maken van foto's. Ik geef een korte inleiding maar dan gaan jullie vooral zelf ontdekken welke instellingen het beste werken voor de foto die je wilt maken. We werken in het 'gouden uur'. Voor deze cursus heb je de basiskennis van fotografie nodig. 

Dag: in overleg.
Groep van 4 tot 6 personen.
Kosten: 35 euro


ISzO Fotografiecursus eendaags Portret

Waar let je op bij het maken van een goede portretfoto? Licht, diafragma, standpunt, het speelt allemaal een belangrijke rol. Deze dag leer ik je de techniek (zowel met flitslicht als available light), denken we na over een goede aanpak en gaan we natuurlijk aan de slag met elkaar op de foto zetten! Voor deze cursus heb je de basiskennis van fotografie nodig. 

Dag: in overleg.
Groep van 4 tot 6 personen.
Kosten: 55 euro (incl lunch) 

cursus landschapsfotografie amersfoort

ISzO Fotografiecursus eendaags Landschap

Bij landschapsfotografie is het moment van de dag heel belangrijk maar ook de benadering die je kiest. Dit maakt dat je gerichter gaat fotograferen en dat jouw serie foto's zich gaat onderscheiden van andere fotografen! Deze dag verdiepen we ons in landschapsfotografie en gaan we aan de slag met het maken van landschapsfoto's. We beginnen de ochtend in het Eemklooster en daarna gaan we naar de korte duinen  (met auto of fiets) om daar te gaan fotograferen. Voor deze cursus heb je de basiskennis van fotografie nodig.

Dag: in overleg.
Groep van 4 tot 6 personen.
Kosten: 55 euro (incl lunch)

En nog meer leuke ISzO Fotografiecursussen...

ISzO Fotografiecursus eendaags
Reportage/documentair

Een goede reportage heeft alles te maken met het combineren van de juiste foto's. Welke foto's samen vertellen jouw verhaal? Het begint eerst met het bepalen van je focus. Waar moet de reportage over gaan? Vervolgens maak je foto's (met die gerichtheid) en daarna selecteer je de juiste beelden bij elkaar. Deze dag leer ik je hoe je een goede reportage maakt en duiken we even in de wereld van de documentaire fotografie. We gaan ook aan de slag met het maken van een reportage,  en er is genoeg te vertellen in en om het oude klooster aan de Daam Fockemalaan! Voor deze cursus heb je de basiskennis van fotografie nodig.

Dag: in overleg
Groep van 4 tot 6 personen
Kosten: 55 euro (incl lunch) 

ISzO Foto coaching

Vind je het fijn wanneer iemand eens meekijkt naar jouw foto's? Je kunt bij mij terecht voor een persoonlijke afspraak waarin we helemaal inzoomen op jouw fotografie. Je kunt je werk laten zien, je vragen stellen en in een gesprek help ik je verder met focus vinden in je fotografie, technische tips en ideeën om mee aan de slag te gaan. Een afspraak duurt ongeveer 45 minuten en je kunt een losse afspraak boeken of een 'pakket'. 

Dag: in overleg
Individueel
Kosten:
- losse afspraak: 50 euro
- 3 afspraken: 120 euro
- 6 afspraken: 225 euro

Fotogroep ISzO

Heb je de verdiepingscursus afgerond of ben je al langer op weg met fotografie en vind je het leuk om op maandelijkse basis in een groep foto´s te bespreken dan kun je je aanmelden voor fotogroep ISzO. Eens per maand komen we samen met een groep van 4 tot 8 personen en bespreken we samen de foto´s die jullie gemaakt hebben. Het is vaak heel zinvol om de reacties van anderen op je foto´s te horen en door er samen over te praten helpt het jou weer verder. Mocht je het leuk vinden om ook nog opdrachten te maken, dan kan ik je de keus geven uit een aantal verschillende opdrachten. 

De dag en het tijdstip bepalen we in overleg. Ik start zodra er een groep van 4 personen is. Je geeft je op voor een half jaar. Kosten voor een half jaar/ 6 bijeenkomsten: 125 euro.